delar

Först av allt. Jag har fått flera frågor om jag inte kan lägga ut temat tidigare än tisdagen för att folk ska kunna fota i förväg. Av någon anledning har känner många tidspress att de måste publicera sin bild snabbt på tisdagen.

När jag började med Tisdagstema hade jag en klar förebild. Tisdagstema är enkelt sagt baserat på den engelskspråkiga Photo Friday. På den tiden när jag började fanns ingen svensk version och jag ville ha en sån. På Photo Friday får man varje fredag ett tema och fotar sedan på det. En del har foton, andra fotar efter de fått temat. På samma vis har jag publicerat temat på tisdagarna och det är sedan öppet att bidra när man vill. Det finns ingen press att lämna sitt bidrag samma dag. Det händer att folk lämnar bidrag för flera veckor på en gång när de inte kunnat vara med på ett tag.

Jag tänker att eftersom över 70% av er tyckte att det var en bra idé att kunna rösta på bilderna så ska jag se om jag kan hitta ett bra sätt att enkelt rösta på de bilder ni tycker om. Så kan vi sätta en dag i veckan då vi röstar och ni slipper känna att ni behöver lägga era bidrag så snabbt.

Nu till veckans tema. Den här veckan tittar vi på delar. Vilka delar vill ni visa? Fota på!

54 reaktioner på ”delar”

 1. Hej!
  Så här tycker jag…
  Heter det tex tisdagstema så ska temat komma upp på tisdagen och inte på tex på måndagen för då tycker jag att det borde heta måndagstema eftersom temat då kommer upp på måndagen…
  Dock är det bra om temat kommer upp runt midnatt så man kan kolla på morgonen och sedan tänka ut en bild under dagen om man känner för det… eller hitta något man kan fota under dagen…
  Röstningen kan man hoppa över för man behöver inte tävla i allt…
  Bilderna kan man lägga upp när man hinner…
  Stressa är inte bra och man överlever även om man inte är först med sin bild…
  Kommentarer är kul att få men för att få måste man också ge kommentarer hos folk…
  Det var nog allt tror jag…
  Är inte med på det här temat då jag inte hunnit med det men jag ska se om jag hinner med kommande tisdagstema.
  Ha det bra!
  Tack för att du orkar och fixa med alla tisdagsteman!
  Påskkramar Kakan

 2. Här kommer det delar av ord och en del annat. Har lekt med böcker, skokartonger, påskägg och annat.
  http://thorgun.wordpress.com/2013/03/30/just-some-words/
  Det där med att rösta är inte viktigt, röstningar är allt för ofta bara en fingervisning av hur många av ens vänner som röstar bara för att de är vänner. Det är bättre med konstruktiv kritik, och jag gillar att man har lång tid på sig att delta.

 3. Håller fullständigt med Pysselfarmor. Det är vi deltagare som stressar. Vi har en hel vecka på oss, men många vill lägga in sin bild så tidigt som möjligt. Självklart får man själv ta initiativ till att gå runt och kommentera om man kommer sent in med sitt inlägg, men tyvärr är det få som gitter kommentera tillbaka då. Röstning tycker jag är totalt ointressant.

  Mitt bidrag är på plats nu.

 4. Tycker inte man behöver stressa med Fototeman …. Bli desperat för inte temaordet kommer in fort nog. Är det Tisdagen så är det. Jag är olika snabb på att lägga in (om jag inte glömmer av det helt) …. som sagt vi har en hel vecka på oss … så andas lugnt gott folk. Stress gör oss inte gott 🙂
  Röstningen gör mig det samma egentligen, men varför ska det tävlas i allt nu för tiden.

 5. Det är roligt och lärorikt att delta i fotoutmaningar. Det finns många varianter på ett och samma tema, spännande att se vad andra väljer att visa. Att rösta på bilder känns inte så angeläget just nu.
  MEN VARFÖR ska det vara så bråttom att lägga upp sitt bidrag när man har en vecka på sig? Jag säger som min namne Anita (Malta) att arkivet är tunnt, inte lätt att hitta en lämplig bild på ögonblicket och publicera direkt temat kommit ut.

  http://anitaochkameran.blogspot.se/2013/03/tisdagstema-delar.html

 6. Jag tycker inte röstningar alls är viktiga. Det blir sådan prestation då och varför ska det alltid bli liksom tävling av olika fotoutmaningar? Det jag tycker är problemet om man inte kan lägga ut bidraget under tisdagen och gärna då tidigt på morgonen är att andra deltagare är avstår att kommentera hos deltagare som kommer in senare under veckan. Så är det i alla fotoutmaningar och jag har undrat varför. Det liksom inte ”hjälper” att man själv kommenterar.

  Nu finns mitt bidrag till delar på plats.

 7. Pingback: Tisdags Tema #1 |
 8. Nå har jeg delt det jeg kan dele
  Uansett hva som blir valgt, kommer jeg til å følge tirsdagstema, selv om jeg ”sklir ut” litt, i blant
  Takk for at du er vertskap 🙂
  Ha en flott dag 🙂

 9. Jag tycker att det är jätteroligt att vara med i olika fotoutmaningar. Allra roligast är när man får ett tema att fundera över innan det öppnas för publicering. Då finns det tid att klura, fundera, fotografera, kanske redigera och sist publicera sitt bidrag. Varför ett tema kommer ut vid midnatt har jag aldrig förstått men det är kanske för att det då ska finnas där på morgonen. När det gäller Tisdagstemat deltar minst 90 % på just tisdagen. Då vill även jag bara men får då bläddra i mitt tunna arkiv vilket inte alls är lika kul. Tävling känns inte så viktig. Bättre att veta vilken tid temat läggs ut. Tycker att du som håller i Tisdagstemat gör ett jättebra jobb och hoppas du orkar fortsätta !! Faktum är ändå att det är få som lägger in sitt Tisdagstemat en Fredag.
  Mina delar är på plats 😉

 10. Små smaskiga delar från en lyckad dag!
  http://akson.se/sma-smaskiga-delar/

  Varför skulle man rösta på deltagarna foton? Svävar i oklarheten inför detta.
  Att inläggen kommer upp vid olika tid! Vad Gör det, jag gillar att inläggen kommer upp samma dag som temat är. Dvs att det inte kommer upp en dag innan!
  Ha det finns där ute! Här på Österlen skiner solen idag!

    1. Tror nog att både du och Ilhertz har bråttom i dag, det är ju mycket att förbereda inför färden, för vi ses väl på Blåkulla senare i veckan? 😉

     1. Haha, visst frun är en inte-vill, en kärring mot strömmen på väg mot Blåkulla.
      Men skicklig, två stavfel på två rader. Det slår inte många 😉

 11. Tidsslukare hos mig…..
  Det där med röstning – knepigt när det gäller foton. Det är ju så subjektivt…
  Vad som däremot vore bra och enklare för oss om ska kika på andras bilder är om man kunde se en tumnagelsbild här på sidan. Ex som denna:
  http://nfmemes.blogspot.se/2013/02/nf-winged-75-crested-tit.html
  Då vet man om man tittat på bilden tidigare och behöver inte gå tillbaka till inläggen flera gånger, vilket är rätt tidskrävande.
  Heder åt dig som driver denna fotoutmaning så att vi får något ”att bita i” varje tisdag!

 12. TisdagsTema är en rolig fotoutmaning, som jag gärna behåller som den är. När man jobbar finns inte så mycket tid till att fota mer än på helgerna och jag tycker det är en utmaning att leta i bildarkivet också, utan att behöva ta nya bilder till temat varje vecka.

 13. Vad roligt att se att det finns någon bakom tisdagstema! Efter att ha försökt få kontakt tre gånger med tisdagstemapersonen så har jag gett upp och jag vet andra som också försökt och också gett upp! Är glad att några av oss fått svar i alla fall! Och det gläder mig att det finns en person bakom som är engagerad för jag älskar tisdagstema och hoppas det kommer fortsätta! Och jag vill ha det som varit förut när temat kom ut vid midnatt! Nu är det lite för sent när det kommer vid 1-2-tiden så jag hoppas det går att schemalägga tillbaka till midnatt!
  Jag har också röstat för att jag vill rösta på bilder men jag känner det är viktigare att det blir flyt på att temat kommer ut vid midnatt varje vecka än att röstning ska komma igång så mitt förslag är att lägga krutet på det! :O)

  Här kommer mitt bidrag! http://alafoto.se/blogg/?p=21985

  1. För mig är det snarare positivt att utmaningen inte har en fast tid. Det inte blir så ”hetsigt” när alla ska in samtidigt…. som det är på andra fotoutmaningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *