om spamköer och eventuell registrering

Eftersom problemen med att fastna i spamköer bara tycks eskalera så överväger jag nu om det vore ett alternativ att öppna för registrering här på TisdagsTema. Det kommer fortfarande att vara möjligt att lämna bidrag utan att vara registrerad, men tanken är att man genom att vara registrerad och inloggad kan vara betrodd av WordPress/Akismet och därmed slippa fastna i någon modereringskö.

Låter det som en bra idé? Yea or nay? Tumme upp eller tumme ner?

14 reaktioner på ”om spamköer och eventuell registrering”

 1. Jag är generellt emot att man måste registrera sig för att vara med….ska man logga in då varje gång eller hur menar du?

  Nu är det så att jag aldrig har kunnat lägga direktlänk hos Fredagsfärger och har försökt i flera veckor få kontakt med den som har den sidan, men man får aldrig någonsin svar, eller kan ta kontakt då sidan inte har något formulär eller e-postadress så det finns ingenstans att vända sig. Och inte är personen heller med där med något bidrag?! Men det är de övriga som lägger in sin utmaningar som gör att jag gärna vill delta där. Här har jag inte fastnat!

  I Millas inlägg ovan talade hon om hur hon löste problemet – genom att lägga direktlänken i kommentarsfältet så jag testade det och yes det fungerade! Tänk om den som har Fredagsfärgers sidan hade engagerat sig såsom du gjort för Tisdagstema! Nu löser det sig ju om man gör som så.
  I websitefältet kopierade jag in bloggens direkt-url och i kommentarsfältet kopierade jag in länken till fotoinlägget och SE det gick igenom. Det tycker jag är en bra lösning på detta problem – eller….?! Det duger åtminstone för mig!

 2. Jag registerar mig gärna, men jag tror faktiskt aldrig att något av mina inlägg fastnat i din spamkö. Men hos en annan bloggare som har WordPress fastnar jag jämt…

  1. Fast jag gillar direktadresser. Tanken är att man ska komma direkt till bidraget när man klickar på länken. Man ska inte behöva leta sig runt på folks hemsidor/bloggar. Åtminstone är det tanken.

   Men jag tror det Tony tänkte på här var att man ska lägga sin adress i det avsedda fältet för hemsidesadress och inte i själva kommentarsfältet eftersom länkar i kommentarsfältet är vanligt hos spammare.

 3. Det kan säkert fungera.

  Jag brukade fastna i spamfiltret när jag hade min långa länk i website-fältet så jag började lägga in direktlänken till mitt temainlägg i kommentaren (o bara den rena blogglänken i websitefältet), vilket verkade släppa igenom mina kommentarer.
  Det händer samma sak i ett annat fototema har jag sett.

  1. Nån flytt till Blogspot är inte aktuell. TisdagsTema ligger på egen domän på eget konto på webbhotell. Jag kör det med andra ord inte på någon portal. Trivs med att ha det på egen hand. Men jag har hittat en säkerhetsinställning som jag fipplat lite med och om det inte ger resultat den här veckan så blir det möjligt att registrera sig inom kort.

 4. Yea/tumme upp, helt okej. Räkna in mig direkt.

  Kan spamköerna bero på att akismet stoppar vissa av oss som har länk till bidraget i kommentaren. men inte vi som lägger direktlänk till bilden i ”website”-fältet.

  1. Jag har funderat på det, men WordPress/Akismet stoppar en massa kommentarer utan länk i kommenteringsfältet. Jag hittar ingen rim och reson i det. Jag tror att den är känslig för olika e-mailadresser. Sen blir det ju så att om någon först hamnar i modereringskön och sedan, frustrerad över att inte synas direkt, lägger in 1-3 inlägg till så hamnar de inläggen i Akismet eftersom systemet ser en spammare som lagt 2-4 kommentarer i snabb följd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *