i skrivande stund 22 dubletter

Efter en hektisk dag kommer jag hem och går igenom spamkön här på Tisdagstema och inser att en del människor inte läser. Alls.

Ovanför rutan där man lämnar sin kommentar till sitt bidrag står det:

Om ditt bidrag inte syns direkt behöver du inte lägga in det igen. Jag godkänner dem så snart jag hinner och dubbletter innebär merarbete. Om en länk blir fel eller liknande så kontakta mig så ändrar jag det åt er.

Det betyder precis det som står. Om ditt inlägg inte syns på sidan har det fastnat i spamkön. Att andra inlägg kommit in senare betyder inte att jag skitit i ert inlägg, att jag raderat det eller att det magiskt gått upp i rök. Det innebär inte heller att spydiga kommentarer i följande dubletter (eller det tredje, fjärde eller femte inlägget) gör att det slipper igenom snabbare. Det betyder att den som skrivit efter er inte har fastnat i Akismet (spamkön) utan har gått fram direkt.

Jag vet inte varför vissa fastnar där. En del gör det ibland, en del gör det alltid. Jag vet inte vad mönstret är. Det är inte jag som bestämmer över det. Jag har det aktiverat eftersom jag inte vill ha spaminlägg om diverse porr, spel och piller här.

Jag kan inte heller sitta vid datorn jämt. Jag har inte alltid tillgång till dator på dagtid utan det här är en fritidssysselsättning för mig. Jag godkänner er så snart jag hinner. En process som slöas ner betydligt att att jag måste sitta och rensa undan dubletter.

Så många av er är snälla och gulliga. Ni mailar och funderar om ni tycker det har tagit väldigt lång tid. Och jag ilar in så snart jag ser det och godkänner er.

Men ikväll är jag ledsen. Jag har upp till sex bidrag från en del av er. Och det känns som att ingen läst det jag skrivit. Och ännu mer ledsen över det allt mer otrevliga tonen i en del inlägg (dock inte från den som lämnat flest bidrag). Det finns liksom ingen anledning att låta spydig.

Jag har haft det här igång sedan hösten 2004. Det här är första gången jag känt för att bara stänga ner. Nej jag är inte vidare tjockhudad kanske. Just nu är jag bara ledsen. Jag är så oerhört glad över alla som vill vara med och fota. Det tar ner den lyckan när folk inte är riktigt hövliga.

P.S. Vad det gäller att en del har haft svårt att nå domänen så vet jag inte vad det beror på. Jag har fler hemsidor på samma server och de funkar utan problem. Jag har inte heller haft svårt att nå den. Vad som kunde vara hjälpsamt är om ni mailar mig när det händer. Berätta gärna klockslag och vilken internetleverantör ni har. Gärna också från ungefär vart ni surfar. Så kan jag försöka felsöka. För problemet ligger inte på servern utan måste finnas någonstans mellan.

25 reaktioner på ”i skrivande stund 22 dubletter”

 1. Hejsan, jag vet också att jag skickat flera gånger. Det var inte meningen att ge dej mer jobb. Tycker också om och uppskattar tisdagstema.

  Jag har märkt att när jag lägger en direktlänk att då har jag fastnat. Men när jag bara lägger till min blogg, då går det igenom.

  Vad synd om en del är otrevliga och jag vill verkligen att du ska fortsätta.
  Ha det gott. Lissen

 2. Oj, så tråkigt det kan bli. Du som gör ett kanonjobb med ditt tisdagstema! Jag tillhör de som länkade två gånger trots att jag visste att jag inte skulle, men jag har aldrig haft problem förut och så plötsligt hände det både hos dig och på andra ställen. Jag blev så snopen! Tror att jag bad om ursäkt i min andra länk. Hoppas det!

  Annars gör jag det nu!

  Vet du om det var ovanligt mycket krångel förra veckan?
  Kram Anni

 3. Hej Maria,
  Antar att du använder Akismet? Hos mig har detta antispamplugin börjat spöka så mycket så jag har inaktiverat det. Det stoppar i princip alla kommentarer. Jag är inte ensam om att detta händer, så det måste vara en bugg någonstans.

  Jag kan fortfarande inte nå din domän via min laptop, däremot via min stationära dator där jag sitter nu. Fattar inte varför, brandväggen blockerar inte och det är ju samma statiska ip-nummer som jag alltid surfar på. Kommer jag på vad som är felet hör jag av mig. Det viktigaste är ju att jag kan nå tisdagstema någonstans.

  *Kram!*

 4. HoppsiDaisy. Kikade in nu för att eventuellt se om du hittat på ett nytt kul tema för oss. Klockan är inte över midnatt riktigt än så det dröjer ju en stund än.

  SvågerEtt brukade lägga sina händer på hennes axlar och säga till Svärmor: ”Hetsa inte upp dig Signe, Det är inte bra för hjärtverksamheten”… Till saken hör att Signe är hennes andranamn, vilket hon avskydde. Hehheheheee.

  Jag har haft så många problem med olika bloggar och kommentarer som fastnar i spamkön. Det är bara att avvakta o se om det dyker upp senare. Fem sekunder. Där ligger stressgränsen i datorvärlden 😉 Blir ‘lite’ jobbigt när folk ska vänta fem sekunder gånger vad-det-nu-blir till de timmar innan du kommit hem och hittat tiden att läsa igenom spamköer o annat. 😉

  KRAMAR till dig (o alla andra) som håller i dessa fototeman. Ni gör alla ett kanonjobb. Har sett en del bakom temana, som även de tappat tålamodet.

  Ta ett djupt andetag så ses vi i morgon igen. Vilket infaller om sådär åtta minuter just nu.

 5. Du är duktig som kämpar på med bloggen och det uppskattas. Alltid nya roliga tema 🙂
  Jag vet ibland när jag länkar får jag open-id fel och det står att det inte är lämnat, då har jag försökt igen, hoppas det inte är jag som ställt till det för dej 🙂
  Önskar dej en fin kväll.
  Helena

 6. Ber också om ursäkt, då jag tror att om jag minns rätt, så var jag en ut av dem som skickade två gånger. Blev helt enkelt osäker på om jag skickat rätt.. Men jag hade inga sura miner med i mina kommentarer 🙂 Jag tycker att det här är ett otroligt trevligt tisdagsnöje och du som många andra som driver ”teman” gör ett kanonjobb, all ära till er!

  Må gott/E-L

 7. Jättetrist, men tyvärr går det inte att undvika helt eftersom olika människor utrustade med olika mycket datorkunskaper och mer eller mindre tålamod ska samsas. Jag har själv haft hand om en fotokedja under en period så jag vet på ett ungefär hur det är. 🙂 Hoppas att du har fått nya krafter av alla uppmuntrande ord och att du inte ger upp. Undrar också om det inte vore smidigare med Mister Linky. Det funkade för det mesta bra… vet dock inte hur det är idag. Hursomhelst, jag är jätteglad över att få delta i TisdagsTemat!

 8. Ber om ursäkt för att min iver att få in min bild gjort att jag skickat fler gånger. Men jag har sedan länge problem med min internetanslutning och tror ofta att det är den som krånglar, sidor laddar inte upp som dom ska osv.. Har problem med att ladda upp på andra fotoutmaningssidor också och att kommentera bloggar.. Men här brukar det alltid funka så därför blev jag lite otålig när min kommentar och länk inte dök upp med en gång, och provade igen. Gillar verkligen denna sida och nästa gång det krånglar lovar jag att ha mer tålamod 🙂 !
  Kram

 9. Det är så att många vill ha in sin bild snabbt, fastnar det då i spamkön, blir man otålig jag ändrar lite och lägger in en kommentar till. (jag har själv syndat då en länk krånglat)
  Helt klart är att många inte läser regler. På I&K kunde några lägga in bilder en hel dag innan utsatt tid eller skriva kommentarer där man uttryckligen sa att det inte skulle finnas kommentarer utom de som länkade till bildbidraget. Så är det och det är bara att försöka gilla läget, även om det är mycket extrajobb. Till slut blir man lite irriterad helt naturligt. Men fortsätt gärna för jag gillar de teman du lägger ut och du har en populär sida.

 10. Du ska vara stolt över den här sidan – inte vara ledsen! JAG uppskattar verkligen dina roliga tisdagstema – även om jag sällan hinner just på tisdagar… KRAM och ge INTE upp.

 11. Om mitt bidrag inte syns direkt kommer jag skicka en kram som påminnelse 😉
  Tack för veckans roligaste foto tema sajt..
  /Micke

 12. Ja det är tråkigt när det blir fel, det konstiga tycker jag är att den här gången när alla andra haft problem slank vi med på en gång.
  Annars brukar vi få vänta i flera timmar på att få komma med, vilket ju också är tråkigt eftersom ingen får se vår temabild.
  Hoppas du inte slutat jag tror att vi alla är tacksamma att du tar dej tid att ordna med Tisdags Tema.
  Ha det bra;-)

 13. FÖRLÅT!!!!!!!!!!!!! att jag la in mig två gånger
  När jag gjorde det andra gången och hade precis tryckt
  fick jag se att du ville att vi skulle kontakta dig först.
  Försent skall syndaren vakna,men jag lovar att aldrig göra om det igen.
  Ha en riktig mysig torsdag
  Kramizzzz / Lotta

 14. Jättetråkigt när det blir så här! Men tänk på %procenten!! du måste ju ha tusentals besökare och om två av, säg 1000, skickar otrevliga mail, så är det bara 0,2 procent, (hoppas jag räknar rätt nu) och det är fortfarande 99, 8 procent som tycker det du gör är bra! (fast vi inte alltid talar om det, tyvärr)

 15. Åh, så tråkigt med spydiga och sura människor! Hoppas du kan skaka av dig det här och att du orkar fortsätta, för vi är många som VERKLIGEN uppskattar allt jobb du lägger ner här på tisdagstema. Stor pepp-kram till dig!
  Mvh Marika

 16. Usch. Ja, folk kan vara så jävla otrevliga på nätet. Jag får min beskärda del av allt från oförskämdheter till rena hot. Men under årens lopp har jag lärt mig att låta det rinna av. Skulle man ringt upp personen ifråga hade de ALDRIG vågat säga någonting. Så försök att inte ta det personligt, att inte bry dig alls. Fokusera istället på de som är TREVLIGA, det roliga och positiva med Tisdagstema! 🙂

 17. Morrn.

  Jag tror nog att folk flest, även jag tror att
  det är något fel, när det tar flera timmar innan
  kommentaren och inlägget syns….

  Som nu i dag så var/är sista inlägget från 22-tiden…..
  Jag är en av dom som ska be om ursäkt för jag försökte flera gånger i går….men utan att vara spydig.

  FÖRLÅT.

  Ha de bra.

  Hasse A

  Jag har förstått att du gör detta helt frivilligt, jag hoppas att du har lust och ork att fortsätta.
  För det är kul och spännande för oss alla som använder TisdagsTema.

  Tack.

 18. Jag tror inte att alla förstått vilket arbete ni lägger ner på dessa utmaningar! Jag tycker ni gör ett knallbra jobb och jag är glad att ni tar er tid.

  Många kramar från Pennelina!

 19. Jag hör nog till dom som skickade flera gånger, och jag ber tusen gånger om ursäkt.
  Skickade första redan vid två tiden tror jag. Ingenting hände och jag vet att jag är skitdålig på det här med datorn så naturligtvis trodde jag att jag skrivit fel adress.

  Va tråkigt att du blev lessen…inte alls min mening. Är så kul att du har den fotoblogen.

  Hoppas att du kan skaka av dig..lessamt, släng det över axeln…vi brukar säga att vad som än händer får man bara deppa en dag, sen gå vidare.

  Ha en bra onsdag. Kram.

 20. Usch ja tråkigt när du nu tar av din tid och gör detta!
  Men kan det inte möjligen handla om en bugg nånstans – jag har ”bidragit” i dag utan synbart resultat, och det tycks flera andra också ha gjort. Vanligen har min kommentar dykt upp på raken, i dag syns den fortf inte trots att det gått gott och väl en timme – och flera senare inlagda har blivit synliga. Ibland spelar ju tekniken oss spratt!

 21. Det kommer alltid att vara någon som missar. Alla är nya här någon gång eller kan råka ut för nåt tekniskt som gör att man inte vet om det gått fram. En bra grej om man vet med sig att man skickat två gånger kan vara att maila och säga att man har skickat två gånger av vilken anledning det än må vara. Då vet jag vad jag ska titta efter och hittar dem snabbare.

  Det mest bara rann över ikväll för det var flera som skickat ett flertal bidrag och dessutom har det mailats med spydig ton.

  Och jag sorterar inte ut bilder eller bedömer dem så. Så länge de håller sig till reglerna och inte är stötande så ligger länken kvar. Ni ska ju tolka temat och det gör alla på olika sätt. 🙂

  Tusen tack för uppmuntrande ord!!

 22. fy vad tråkigt!
  ibland känns det som att folk vräker ur sig vad som helst här på nätet för att de kan göra det medan de sitter hemma, tryggt i tvsoffan…
  usch o fy för dem!
  största kramen till dig!!

 23. oj, det var inte roligt.

  Jag är en av de skyldiga som skickat två gånger, borde ha väntat ett tag till innan jag anmälde en gång till.

  Tyckte jag såg en text om det där och satt här och letade men hittade den inte,, NU ser jag den ju..*skäms* hur blind kan man bli?

  första gången jag är med och blev lite förvirrad, någon annan förklaring har jag inte..

  ber om ursäkt för att jag orsakat extra jobb och förstår att du gör det här på fritiden…

  hoppas du får en skön kväll i alla fall trots extra besvär

  /anki

 24. Hej, va tråkigt det blir när de blir så här. Jag vet att jag hade problem några gånger tidigare men nu ser det ut att fungera. Jag skrev då någon extra gång just för att jag trodde att mina bilder inte var bra nog eller så.Men det är några veckor sedan som de krånglade. Hur som, så finns ingen anledning att vara ohyfsade. Hoppas att de blir bättre nu.
  Kramen Ulla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *